top of page
Kampen-skyline_edited.jpg
Betrokken zijn als Mediator

Vanuit een neutrale positie als betrokken derde begeleid ik het proces van overleg en onderhandeling.

Ronald Stein

Daarbij verschaf jullie alle informatie die jullie nodig hebben om zelf beschikkjng  te hebben over de stappen die jullie willen gaan nemen en daarbij behorende uitwerking binnen jullie gezin. Mijn streven is dat partijen daarbij niet tegenover elkaar staan, maar met elkaar zoeken naar een oplossing die bij jullie specifieke situatie past. De wettelijke norm wordt daarbij zeker niet uit het oog verloren.

Door het onderling overleg tussen de beide partijen worden er voor iedereen mogelijkheden gecreëerd  om tot een adequate oplossing te komen,  rekening houdend met ieders zijn eigen wensen.

 

Doordat mediation staat voor een onderling overleg tussen de beide partijen, en een overeenkomst gemaakt door beide partijen, deze beter past in de periode na een eventuele scheiding. 

 

Bij de scheidingsmediation komen alle onderdelen die bij een scheiding betrokken zijn aan bod, zoals: 

  • de verzorgingsregeling voor de kinderen

  • de onderhoudsbijdrage voor de kinderen

  • eventuele partneralimentatie

  • boedelscheiding

  • afrekening huwelijkse voorwaarden en

  •  pensioenverevening.

 

Afspraken die gemaakt worden zijn gericht op een duurzame regeling. Naast alle financiële en juridische aspecten is er bij ons ook aandacht voor de relationele en emotionele gevolgen van de echtscheiding. 

Het gezin als middelpunt

Om dit doel te bereiken is het mijn hoofdtaak als mediator, om duidelijke afspraken te maken tussen beide partijen tijdens de scheiding van tafel en bed, die voor iedereen te begrijpen zijn en die zorgen voor rust, vrijheid en begrip. Voor de volwassene (ouders) maar nog meer voor de kinderen.

 

Als mediator heb ik mij verdiept in de diverse relatie problematieken en communicatie technieken, tussen diverse mensen. En heb dan ook bewust gekozen om als mediator te gaan werken welke zich bezighoudt met familie mediation, waarbij ik het gezin als middelpunt beschouw in alle gesprekken die we samen zullen voeren tijdens het mediation traject. 

bottom of page